Pochwalę się Wam co znalazłem pod choinką w tym roku. Bardzo zacny prezent. Jeszcze nie miałem okazji testować, ale na pewno pojawią się wpisy powstałe przy użyciu prezentu.
Zdjęcia są już po odpakowaniu z całkiem gustownej folijki. Zestaw z Marks&Spencer – jak wiecie to nie pierwsze produkty od nich u mnie w kuchni. Liczę że będą równie przydatne i smaczne.
W zestawie znalazłem:
- sambal oelek
- pastę tamaryndową
- sos-marynata cebulowo-tymiankowa z dodatkiem chili (o tym na pewno będzie oddzielny wpis)
- pasta chili z dodatkiem liści słodkiej bazylii
- suszoną trawę cytrynową
- sproszkowany galangal
- suszone listki limonki kaffir
- przyprawę sambar masala
Czyli jest kuchnia południowo-wschodniej Azji z Indiami 🙂
Jak widać nowy rok będzie czasem nowych kulinarnych eksperymentów i poznawaniem nowych smaków.