sos chili

Przepis na domowy sos chili tak prosty, że bardziej się nie da. Wersja dla leniwych bo bazujemy na gotowych składnikach, ale jego zaletą, oprócz smaku jest szybkość przygotowania.

Sos chili przygotowany według tego przepisu, dziedziczy smaki składników, dlatego otrzymujemy świetny ostro-słodko-kwaśny sos o wielu zastosowaniach. Konsystencja od razu jest właściwa – niezbyt rzadka, ani za gęsta. Tak przygotowany domowy sos chili można zastosować do:

Składniki sosu chili:

  • 5 łyżek słodkiego sosu chili np. Taotao
  • 2 łyżki passaty pomidorowej

Obydwa składniki dokładnie mieszamy i już! Prościej się nie da.

Smacznego!

Poprzedni artykułKajmak – przepis na wafle przekładane masą czekoladową
Następny artykułPrzepis na tradycyjną szarlotkę z kruszonką