Przepis na błyskawiczne ciasteczka, robione z półproduktów czyli nutelli i masła orzechowego. Dzieciom bardzo smakują, a dorośli również nie pogardzą 🙂
Przygotowanie razem z pieczeniem to nie więcej niż 20 min.
Składniki:
- 170 g nutelli
- 70 g masła orzechowego chrunchy
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
Przygotowanie:
Jajka mieszamy z cukrem aż do całkowitego połączenia składników. Ja wszystko wrzucam do miksera bo tak jest szybciej. Dodajemy masło orzechowe i nutellę. Na koniec wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy/miksujemy składniki. Z wyrobionego ciasta formujemy małe kuleczki, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kulki spłaszczamy ręką lub widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut. Ciastka są najlepsze po ostygnięciu.