ciasteczka2

Przepis na błyskawiczne ciasteczka, robione z półproduktów czyli nutelli i masła orzechowego. Dzieciom bardzo smakują, a dorośli również nie pogardzą 🙂

Przygotowanie razem z pieczeniem to nie więcej niż 20 min.

Składniki:

  • 170 g nutelli
  • 70 g masła orzechowego chrunchy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko

 

Przygotowanie:

Jajka mieszamy z cukrem aż do całkowitego połączenia składników. Ja wszystko wrzucam do miksera bo tak jest szybciej. Dodajemy masło orzechowe i nutellę. Na koniec wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy/miksujemy składniki. Z wyrobionego ciasta formujemy małe kuleczki,  kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kulki spłaszczamy ręką lub widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut. Ciastka są najlepsze po ostygnięciu.

 

ciasteczka