Pochwalę się Wam co znalazłem pod choinką w tym roku. Bardzo zacny prezent. Jeszcze nie miałem okazji testować, ale na pewno pojawią się wpisy powstałe przy użyciu prezentu.

Zdjęcia są już po odpakowaniu z całkiem gustownej folijki. Zestaw z Marks&Spencer – jak wiecie to nie pierwsze produkty od nich u mnie w kuchni. Liczę że będą równie przydatne i smaczne.

W zestawie znalazłem:

  • sambal oelek
  • pastę tamaryndową
  • sos-marynata cebulowo-tymiankowa z dodatkiem chili (o tym na pewno będzie oddzielny wpis)
  • pasta chili z dodatkiem liści słodkiej bazylii
  • suszoną trawę cytrynową
  • sproszkowany galangal
  • suszone listki limonki kaffir
  • przyprawę sambar masala

Czyli jest kuchnia południowo-wschodniej Azji z Indiami 🙂

Jak widać nowy rok będzie czasem nowych kulinarnych eksperymentów i poznawaniem nowych smaków.